Izobraževalna igra Mikulove vragolije

Na gradu Kostel smo že leta 2019 ustvarili zabavno doživetje ki omogoča spoznavanje gradu prek inovativne mehanike igre pobega. Letos pa smo grad nadgradili z zabavno in izobraževalno igro Mikulove vragolije, ki vključuje uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev. Uporabnik se tako sreča s 3D zajemom gradu, z obogateno resničnostjo in 360° fotografijami. Vse pa povezuje edinstveno zasnovana igrifikacija. 

IZZIV

Kako obiskovalcem s pomočjo napredne tehnologije predstaviti lokalne zgodbe? 

Največja atrakcija občine Kostel je zagotovo ponosen grad, ki se bohoti na vrhu hriba, in ki ga mimovozeči zagotovo opazi med vožnjo na poti na Hrvaško. Ker pa ima to za Slovenijo pomembno območje, poleg gradu še ogromno bogatih zgodb, smo projekt razdelili na ključne faze:

  • preučevanje in izbor lokalnih zgodb,
  • združevanje zgodb v vsebinsko smiselno in bogato celoto,
  • izbira ustrezne tehnologije,
  • jezik in smiselna ter ustrezna raba narečja,
  • povezava v celoto z mehaniko igrifikacije. 
Digitalizacija gradu Kostel_Mikulove vragolije

Primerno za vse obiskovalce gradu Kostel

6 izzivov in finalna naloga

Igri smo dodali tudi malo šolo kostelščine

Povprečni čas igranja več kot 10 minut

REŠITEV

Spletna izobraževalna igra Mikulove vragolije! 

S simpatičnim glavnim junakom, vragom Mikulom, spoznavajte edinstvene lokalne zanimivosti.

V središče zgodbe smo postavili Mikulovega vraga, ki nastopa v eni bolj znanih zgodb teh krajev. Šlo je za nagajivega vraga, ki se ga niso uspeli znebiti.

Med igro z raziskovanjem gradu rešujemo šest izzivov z dvema vrstama mehanik. Pri nekaterih je vsebina predstavljena skozi izzivalen kviz, pri drugih pa morajo igralci poiskati in izbrati pravo oziroma ustrezno točko na 360° fotografiji. 

S pomočjo  360° fotografij smo:

  • omogočili vstop v cerkvico, ki stoji točno pod gradom in je zaklenjena
  • s fotografijo spodnjega gradu si lahko obiskovalci še lažje predstavljajo do kam je grad segal včasih
  • pokazali čudovit slap v bližini in ga prav s pomočjo tovrstne naloge predstavili obiskovalcem

Ob uspešno rešenih šestih nalogah se odklene še zaključni finalni izziv – digitalizirana različica lokalne igre fiks-niks

Digitalizacija gradu Kostel_Mikulove vragolije

Kot se za igre na srečo spodobi je imela hiša, v tem primeru Kočevarji, precej večje možnosti za zmago. Igralci so jih imeli namreč manj kot 20%.

Po uspešno rešeni igri fiks-niks sledi še zadnji, finalni prizor. S 3D zajemom gradu in tehnologijo obogatene resničnosti obiskovalce v veličastni viteški sobani čaka še zadnji prizor v katerem se pred njimi pojavi grad in Mikulov vrag. 

Za informacijo kaj točno se zgodi pa boste morali obiskati Grad Kostel 🙂 

Naš prvi projekt, Igra pobega na gradu Kostel si lahko ogledate na tej povezavi. 

Te zanima kakšen bo naš naslednji projekt? Prijavi se na e-novice!

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Escapebox, d.o.o.
Vojkova cesta 58
1000 Ljubljana
info@escaepbox.si

account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom