Merkurjev dvoboj: interaktivna IGTV video serija

Kako je eden najbolj prepoznavnih ponudnikov izdelkov za dom za kar 900% povišal oglede video vsebin na svojih družabnih omrežjih.

IZZIV

V petih kratkih videih, namenjenih družabnim omrežjem, na izviren način izpostaviti male gospodinjske aparate Bosch in njihovega trgovca Merkur.

Vsakdo, ki se vsaj ščepec zanima za kuhanje, dobro ve, da svetovni splet preplavlja morje video receptov in kuharskih nasvetov. Tudi tistih, katerih cilj je predstaviti izbrane gospodinjske aparate. Kako torej k doseganju enakega cilja, torej video izpostavitvih gospodinjskih aparatov Bosch in njihovega ponudnika Merkur, pristopiti nekoliko drugače, pritegniti pozornost na še nikoli viden način?

REŠITEV

Zabavna, netipična kuharska serija

Merkurjev dvoboj je serija, pravzaprav nadaljevanka petih kratkih videov, v kateri protagonista, Aleš Novak in Urška Jerman tekmujeta pri pripravi popolnoma preprostih reči (sesekljane čebule, pomarančnega soka, testa za pico, jagodnega pireja, smetane). Razlika med njima je le v tem, da si Urška pri pripravi pomaga z gospodinjskimi aparati Bosch, Aleš pa to počne na popolnoma analogen način. Kdo bo prvi, kdo bo boljši? Bistvo celotne serije je seveda Aleševo spoznanje, da aparati Bosch kuhanje olajšajo in skrajšajo pripravo posameznih sestavin.

 

Format, prijazen sodobnemu uporabniku

V času poplave vsebin na spletu je treba poskrbeti, da so videi kratki, jedrnati, udarni in zabavni. In, da ob tem še vedno ohranijo rdečo nit. Posamezna epizoda Merkurjevega dvoboja tako traja cca. 100 sekund. Da bi lahko Merkurjev dvoboj objavili tako na IGTV kot tudi Facebooku in YouTubu, pa je celotna serija posneta v pokončnem formatu 9:16.

Vključitev uporabnikov

Da bi uporabnike oz. gledalce še bolj vključili v serijo, se je dan pred izzidom posamezne epizode na Merkujevih družabnih omrežjih objavil story, v katerem so lahko gledalci glasovali, kaj se bo po njihovem mnenju v prihajajoči epizodi zgodilo. Tovrstna aktivacija je seveda še kakopak primerna tudi za nagradno igro.

Mimogrede, še korak dlje smo pri aktivaciji uporabnikov stopili na projektu Peci piškote z Alešem Novakom. Več o tem, si lahko prebereš tukaj.

Nekaj najbolj zanimivih številk

1667 ogledov na IGTV z 2981 sledilci

900% rast ogledov na IGTV

8,5 min izpostavitve blagovne znamke

Te zanima kakšen bo naš naslednji projekt? Prijavi se na e-novice!

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Escapebox, d.o.o.
Vojkova cesta 58
1000 Ljubljana
info@escaepbox.si

account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom