Peci piškote z Alešem Novakom: Interaktivni Facebook Live video

Želite pozornost svojega uporabnika? Povabite ga k sodelovanju!

IZZIV

Kako uporabnika pritegniti s kuharskim prenosom v živo, ki zaradi svoje žive narave in daljšega formata težko konkurira svojemu krajšemu, bolj dinamičnemu bratu? 

V času, ko na družabnih omrežjih kraljujejo ultrakratkometražni videi,  Facebook Live video nedvomno predstavlja velik izziv. To, kar se dogaja, se tudi predvaja. Brez krajšanja v montaži, brez posebnih učinkov.  Kako torej uporabnika prikovati pred ekran tudi s prenosom v živo? Še več; kako to doseči s kuhanjem? Ne pozabite, prenosu v živo ne moremo porezati neprijetnih tišin in dolgočasnih trenutkov. Za nameček pa lahko priprava recepta traja ure in ure. Ste že kdaj srečali recept, po katerem bi bili piškoti pripravljeni v pičlih dveh minutah? 

S podobnim izzivom se je ekipa Escapebox srečala skupaj z naročnikoma mimovrste in B.S.H. hišni aparati. Cilj? Na čim bolj domiseln in zabaven način predstaviti pripravo hrane z gospodinjskimi aparati Bosch in ob tem seveda ne pozabiti na njihovega ponudnika mimovrste. 

REŠITEV

Recept, pri katerem sodelujejo tudi uporabniki

Nastal je koncept prenosa v živo na Facebooku, v katerem njegov protagonist v živo peče ameriške piškote, pri tem pa mu s svojimi komentarji pomagajo tudi gledalci. V opisu videa se namreč nahaja nabor več deset sestavin, oni pa po svojem okusu izberejo tiste, ki bi se jim v piškote najbolj prilegale. 

facebook live video: sestavine

 

Izbira protagonistov (v času epidemije) 

Izbira voditelja je izjemno pomembna, še posebno, če gre za prenos v živo. Voditelj mora znati zapolniti tišine, odreagirati na komentarje gledalcev in jih ob tem seveda tudi zabavati.  

Po uspešno zaključeni video seriji Merkurjev dvoboj se je kot novopečeni uporabnik gospodinjskih aparatov Bosch za najboljšo izbiro izkazal voditelj in komik Aleš Novak

Da pa bi prenosu vdahnili še več dinamike in pekovske strokovnosti, se je Alešu s svojimi nasveti pridružila tudi veteranka peke sladic Ana Žontar Kristanc. Zaradi trenutne Covid situcije je bilo njeno sodelovanje mogoče le preko spletnega video pogovora, kar je prenosu dodalo prav posebno, barvito piko na i. 

Zaključek

Poziv gledalcem, naj tudi sami sodelujejo pri ustvarjanju recepta, se je nedvomno izkazalo za izjemno plodovitega. Le koga ne zanima, kakšni piškoti bodo nastali, če vanje vmešaš gumi bombone?  

V poplavi kakovostnih video vsebin na družabnih omrežjih je gotovo treba najti najrazličnejše mogoče načine, kako pritegniti svoje ciljno občinstvo in kako potem njegovo pozornost tudi zadržati. Mi denimo že posepešeno razmišljamo, pred kakšen izziv ga bomo postavili naslednjič 😉 

Nekaj najbolj zanimivih številk

4.700 ogledov

50 komentarjev

42 min izpostavitve dveh blagovnih znamk

Te zanima kakšen bo naš naslednji projekt? Prijavi se na e-novice!

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Escapebox, d.o.o.
Vojkova cesta 58
1000 Ljubljana
info@escaepbox.si

Te zanima, kako smo z igrifikacijo na e-novice uspeli prijaviti kar 75% obiskovalcev spletne strani? 💥

Prijavi se na najbolj igrive e-novice in enkrat tedensko bomo tovrstne zabavne bonbončke iz sveta igrifikacije dostavili v tvoj nabiralnik. Včasih pa te bo tam pričakala tudi kakšna igra.