PROJEKT

escape Treasure Hunt:
Lov na zaklad Višnje Gore

Kopališče Višnja Gora je svoja vrata odprlo že davnega leta 1937, v letu 2014, pa doživelo celovito prenovo. S svojo strateško lokacijo – locirani so ravno na sredini poti med Ljubljano in Novim mestom – so priročna točka za obiskovalce.

Sam bazen je že od nekdaj ponos Višnje Gore, v zadnjih letih pa je zaradi kakovosti materialov, osebja in programov ena najbolj pomembnih atrakcij tega malega kraja na obrobju dolenjske. Predvsem v poletnih mesecih je postalo zbirališče starih in mladih, ki si želijo osvežitve in aktivne popestrive svojega vsakdana.

Višnja Gora je odlična izhodiščna točka za vse obiskovalce, ki so željni rekreacije, naravnih doživetij in zgodovinskega raziskovanja. Polževa planota je namreč super destinacija za prijeten pohod.

LEGENDA O VIŠNJI GORI

Simbol Višnje Gore je zlati polž priklenjen na verigo. Legenda pripoveduje, da so plemiči iz teh krajev našli ranjenega beneškega plemiča ter ga negovali na gradu. Njegova premožna družina je v zahvalo prinesla bogata darila. Eno izmed njih je bil tudi zlati polž, posut z dragimi kamni. Ob slovesnosti so mestntni očetje nazdravljali prav iz te polžje lupine, polž pa je izginil neznano kam. Zaradi tega so naredili novega, ga priklenili na verigo, vendar se je tudi za tem izgubila sled.

Vsekakor pa polž ponazarja najvztrajneše in najmočnejše živali, prav to pa poosebla marsikaterega domačina. O višnjegorskem polžu je pisal že France Prešeren, najbolj znano knjižno delo o Višnji Gori pa je zagotovo Kozlovska sodba v Višnji Gori, ki ga je napisal Josip Jurčič.

5 RAZLOGOV, ZAKAJ MORATE OBISKATI VIŠNJO GORO?

 • izjemna lokacija, ravno prav je oddaljena iz prestolnice, da predstavlja odlično lokacijo za izlet,
 • bogata kulturna dediščina,
 • eden (dokazano) najčistejših bazenov v Sloveniji,
 • EKO drsališče, ki deluje 365 dni v letu,
 • edinstvena izobraževalna igra lov za zakladom z elementi escape rooma

IZHODIŠČA NAROČNIKA

Ko smo se pre pričetkom načrtovanja in izdelave igre dobili z naročnikom, je imel ta naslednja izhodišča, ki smo jih morali pri snovanju upoštevati in držati:

 • igra mora biti primerna za več oseb in skupin, ki lakhko igrajo hkrati (do 30),
 • igra mora biti izobraževalna, da obiskovali preko nje spoznajo zanimivost kraja in lokacije o kateri lahko naprej pripovedujejo svojim sodelavcem, prijateljem in drugim.
 • za samostojne skupine mora biti samopospravljiva, predaja namigov pa mora biti avtonomna, torej brez posredovanja zaposlenega,
 • obiskovalci morajo z reševanjem nalog spoznati lokalno zgodovino,
 • igra naji poteka na več lokacijah kopališča,
 • igra naj bo primerna za otroke in odrasle,
 • igra naj uporablja obstoječe elemente na kopališču, 
 • traja naj približno 60 minut.
escape igra višnja gora

RAZVOJ MEHANIKE IN VSEBINE

Glede na izredno jasna in natančna izhodišča, smo se z ekipo lotili snovanja zgodbe. Zgodba je prvi korak, ki nam pomaga definirati mehaniko in učinke igre. 

Prva ideja, ki se je porodila je bil escape room, kjer bi obiskovalce “potopili” v središče bazena, toda po ogledu lokacije smo idejo povsem spremenili. Na tako idilični lokaciji obiskovalce “zapreti v sobo” bi bila zagotovo neustrezna smer. Toda zakonitosti sobe pobega smo vseeno želeli uporabiti in skozi psihološke zakonitosti obiskovalcem predstaviti zanimivosti Višnje Gore. Tako se je rodila ideja Escape Treasure Hunt. Lov na zaklad z elementi in učinki escape rooma. 

KAJ JE ESCAPE TREASURE HUNT?

Escape Treasure Hunt je običajna igra Lov na zaklad (Treasure Hunt), ki na določenih točkah igre (Checkpoints) obiskovalce preseneti z elementi Escape Room mehanik. Ni dovolj, da uporabniki z uporabo orientacijskih spretnosti piščejo prave lokacije v igri, toda na posameznih, jih čakajo še izzivalne escape room igre, ki lahko nalogo otežijo oziroma jo nardijo še precej bolj zabavno in izzivalno. 

igrifikacija v turizmu

IZGRADNJA ESCAPE TREASURE HUNT IGRE

Po pregledu vseh izzivov in lokacije smo začeli z zgodbo, ki jo želimo sporočiti. Želeli smo, da bodo obiskovalci pri posameznih nalogah na zabaven in zapomnljìv način spoznali zgodovino na eni strani kopališča, na drugi strani bogate zgodovine, ki jo ima Višnja Gora. 

Po pripravi vseh elementov in nalog smo igro s testnimi skupinami tudi preverili z dejanskimi ekipami na lokaciji. Testne skupine so bile različne; od skupine otrok, do družine in tudi do skupine odraslih, ki so prišli na teambuilding.

Odzivi so bili fantastični in od poletja 2018 lahko v igri Escape Treasure Hunt uživajo prav vsi.

Obiskovalci med igro izvedo nekaj pomembnih letnic, preberejo del Kozlovske sodbe v Višnji gori, spoznajo grb Višnje Gore, spoznajo legendo o zlatem polžu in se predvsem izredno zabavajo, družijo in naučijo novih stvari.

soba pobega
ZAHTEVNOST IGRE
0%
SUCCESS RATE
0%
ZADOVOLJSTVO OBISKOVALCEV
0%

MNENJE NAROČNIKA

“Ekipa Escapebox je za nas pripravila edinstveno Escape Treasure Hunt igro na kopališču v Višnji gori. Igra je presegla naša in tudi pričakovanja obiskovalcev. Toliko pozitivnih odzivov je resnično dobro vplivalo na celotno delovanje kopališča. Vsi, ki so se ga udeležili, tako mladi in stari, so bili polni pohval, kako je igra nekaj novega, zanimiva ter na koncu, če si uspešen tudi nagrajujoča. Resnično je prinesla nekaj novega v naše okolje in postala prava atrakcija. Tovrstno doživetje priporočamo vsem.”  Miha Katič

 • Razvoj prilagojene igre glede na lokacijo in prostor
 • Razvoj igralnih rekvizitov in igralnih pripomočkov
 • Razvoj zgodbe in vsebine igre
 • Umestitev zgodovinskih dejstev in zanimivosti v samo zgodbo
 • Testiranje igre, popravki in predaja projekta

IGRIFICIRAJTE NASLEDNJO KAMPANJO.

KONTAKTIRAJTE NAS.

Pridobite brezplačno ponudbo in idejno zasnovo kampanje/dogodka za svoje podjetje. 

Sporočite nam okvirne želje ali zgolj oddajte povpraševanje in pripravili bomo prilagojeno ponudbo. 

 • +386 40 461 435

OSTALI PROJEKTI

CASE STUDY

Igrifikacija gradu: Igra pobega grad Kostel

Grad Kostel (izgovorjava Kôstel s širokim O) s pripadajočim trgom predstavlja drugi največji grajski kompleks v Sloveniji. Takoj za celjskim gradom. Že od nekdaj je grad predstavljal pomembno točko slovenskega prostora, predvsem v času turških vpadov. Vpet je bil v sistem

BERI NAPREJ »
escapebox
CASE STUDY

Pop Up Escape Room: Brivnica Narobe

PROJEKT pop up escape room:brivnica narobe naročnik: braun & Big bang Za zaključek novembra, tik preden se prične decembrski praznični čas, smo v sodelovanju z blagovno znamko Braun in največjim slovenskim trgovcem zabavne elektronike Big Bang, pripravili edinstven dogodek v

BERI NAPREJ »
escapebox - popup esacpe room
CASE STUDY

Pop up Escape Room: Ustavi trenutek

PROJEKT Pop Up escape room: ustavi trenutek pub naročnik: grey hr 1000+ obiskovalcev Od 1080 prijavljenih obiskovalcev se je dogodka udeležilo 1008. 200 skupin Uporabniki so se v sobo pobega prijavili preko spletne strani in na dogodek prišli v skoraj

BERI NAPREJ »