PROJEKT

pop up ESCAPE ROOM:
božičkova delavnica

Kaj nastane, če zmešaš rdečo in modro, igro in zabavo, uganke in dobro voljo ter decembrsko vzdušje in Escapebox pop-up escape room? Skrivnostna Božičkova delavnica, seveda. 

Vse zgoraj omenjene sestavine smo decembra zmešali z novim naročnikom in njihovim zaposlenim ponudili koktejl v obliki sproščene zabave s kančkom izzivalne igre.

Decembrski dnevi so kot po pravilu rezervirani za novoletne zabave. Za umik od delovnega okolja, sproščeno druženje s kolegi, trk ali dva s kozarci in seveda, za obvezno raztegovanje glasilk, ne glede na nivo posluha, ki ga premoremo ali premorejo ostali sodelavci. 

Nekateri zaposleni si želijo na drugačno novoletno zabavo

Vedno več podjetij in organizacij pa se zaveda, da nekateri zaposleni od novoletne zabave pričakujejo več od glasne glasbe okusne jedače in sladke pijače. 

Že res, da prav tako veliko podjetij že tekom leta poskrbi, da zaposlenim zagotovijo kreativen ali pa drugačen team building, toda nekateri gredo pri skrbi za svoje zaposlene še korak dlje.

pop-up-escape-room-bozickova-delavnica
Escape Room igra z vsebino podjetja je lahko odlična popestritev novoletne zabave

Novoletna zabava odlična priložnost za zabavno promocijo

Spoznavanje podjetja, njegovih vrednot, zgodovine in dosežkov je verjetno ena najbolj učinkovitih metod za predajanje željenih informacij med zaposlene. 

Novoletna zabava je tako lahko odlična priložnost za samo-promocijo podjetja med svojimi zaposlenimi. In nekatera podjetja podjetja to priložnost tudi s pridom izkoriščajo. S tem pa ne le povečujejo pripadnosti in ugleda med zaposlenimi, temveč precej veliko storijo za tisti del svojega kadra, ki sicer ne obožuje ravno glasnih zabav z velikimi količinami alkohola in hrane. 

Božičkova delavnica na novoletni zabavi

Escapebox pop up escape roomi so v preteklosti že navduševali zaposlene oziroma poslovne partnerje podjetij po več slovenskih mestih v obliki Escape Laboratorija.

Pa med drugim obiskovalce najbolj obiskanih trgovskih centrov pri nas v obliki pop up brivnice Narobe oziroma escape pub-a na turneji pri naših južnih sosedih. 

Na novoletni zabavi pa je Escapebox pop up escape room stal prvič. Prepričani smo, da ne zadnjič. Toda šlo je precej na tesno. Tik pred pričetkom decembra smo s strani naročnika prejeli izziv kot ga do sedaj še nismo.

Ustvariti dvojno sobo pobega, ki bo stala na novoletni zabavi, ki jo obišče zared veliko število zaposlenih iz celotne Slovenije. Sobi morata ponazarjati nedavno združitev dveh velikih družb, omogočati igranje od 4 pa do 12 osebam na enkrat, sporočati 4 ključne vednote podjetja in za piko na i, poskrbeti, da ekipi med seboj sodelujeta za uspešen pobeg. 

Božičkova delavnica: NAČRTOVANJE in IZGRADNJA

Tako kot vedno, smo pričeli z vizualnim načrtom, kako bo pop-up escape room zgrajen. Toda pri načrtovanju dvojnega escape rooma, ki mora imeti mehanizem sodelovanja in pa okno, skozi katerega se ekipi gledata, je vseeno precej neobičajen izziv. 

Kje definiramo vhod in izhod, kakšne igralne poti bo igra omogočala, katere psihološke učinke, ki bodo igralce vodile in ustrezno zadržale na ključnih točkah, želimo izzvati? Na kakšen način bodo obiskovalci dosegli vrh igre in AHA trenutek ter na kakšen način bosta ekipi med seboj sodelovali in s tem uspešno pobegnili iz Božičkove delavnice?

To je bilo le nekaj vprašanj, na katera smo odgovorili ob samem začetku in ki so nam služila kot izhodišče za izris poteka igre. 

Izrisu poteka igre, tlorisu izgleda obeh sob in postavitvi elementov v sobi je sledila faza načrtovanja posameznih iger. Ker je bila velikost prostora precej optimizirana (6 metrov v dolžino, 3 metre v širino) smo morali posamezne igre pobega in igralne elemente v njih precej detajlno načrtovati.

Edinstvena scenografija

Ker se je pop up escape room nahajal na novoletni zabavi, je bilo temu potrebno prilagoditi tudi igro, scenografijo in seveda celotno izkušnjo.

Igra je trajala 15 min, seveda pa so se našli junaki, ki so jo rešili v dobrih desetih in anti junaki, ki igre niso končali, saj so se bolj zabavali z rekviziti, fotografiranjem svojih kolegov v sosednji sobi in podobno.

Toda končni izplen je bil pri enih in drugih enak – oboji so iz Božičove delavnice prišli nasmejani, razigrani in z novimi vtisi in spoznanji. To pa je bil tudi glavni namen in cilj igre.

Vrste Escape Room iger v Božičkovi delavnici

Božičkovo delavnico smo želeli predsvem scenografsko narediti veličastno, bogato in navdušujočo. Ker smo obiskovalce postavili v pravljični svet smo želeli da se, navkljub hrupu in okolju v katerem je Escape Room stal, takoj znajdejo v povsem drugem okolju. 

Božičkova delavnica je tako svoje pridne in modre pomočnike razveselila z:

 • veliko božično jelko,
 • toplim, a misterioznim kaminom,
 • dolgim tekočim trakom, kjer so palčki zavijali svoja darila,
 • skrivnostnima omarama,
 • velikim steklenim oknom, kjer so zagledali nasprotno ekipo v drugi sobi,
 • 6 metrov dolgim tekočim trakom s skrivnim prehodom,
 • UV lučimi in 
 • skrivnima stikaloma, ki sta poskrbela za zabavno presenečenje. 

Igralci so namige in pomoč prejeli preko Božičkove pomočnice, ki se je nahajala v vsaki sobi in bila kot game-master tudi del igre. 

Povprečnega časa igralcev nismo merili, saj je bil glavni namen in cilj igre zabava, sodelovaje, povezovanje in skupinsko reševanje iger. 

PORABLJEN MATERIAL

Za igro Božičkove delavnice smo razvili prav posebno in povsem novo leseno konstrukcijo, ki je izredno robustna in zvočno izredno dobro izolirana. 

 • 100 kvadratnih metrov lesa za stene
 • 130 metrov lesenih brun,
 • 2 kvadratna metra pleksi stekla,
 • 150 metrov LED in drugih dekorativnih luči,
 • 20 ključavnic, 
 • 2 božični jelki,
 • 200 novoletnih okraskov, 
 • 44 novoletnih daril, 
 • 35 metrov kablov, 
 • 752 vijakov, 
 • 2 UV žarnici,
 • 12 stikal z avtomatičnimi odpirali, 
 • 2 skrivna prehoda in
 • 2 nenavadna stikala, ki sta sprožila wau efekt. 
ZAHTEVNOST SOBE
0%
SUCCESS RATE
0%
ZADOVOLJSTVO OBISKOVALCEV
0%

VEČ KOT 90% ZASEDENOST

Navklju temu, da je soba pobega nagovarjala obiskovalce novoletne zabave, je bila ta polna celoten čas dogodka.

130+ OBISKOVALCEV

Glede na izredno omejen čas izvedbe (od 19:30 - 24.00 ure) je sobo obiskalo več kot 130 obiskovalcev oziroma 18 skupin po 6 oseb.

Več kot 100 selfijev

Skoraj vsi obiskovalci so v sobi naredili fotografijo oziroma selfie, saj so bili nad scenografijo navdušeni. 

VSEBINA IN ZGODBA

Božiček vedno obdari prav vse otroke. A ima problem! Izgubilo se je eno darilo. Če darila ne najdete, Božiček ne bo odšel na pot in prav vsi otroci sveta bodo ostali brez daril. 

Ne dovolite, da bi se pripetilo kaj takšnega. POIŠČITE ZADNJE DARILO in rešite božič. 

A pozor! Čas se izteka.  Božiček odrine že čez 15 minut.

 • Priprava unikatne scenografije
 • Razvoj 15-minutne igre
 • Razvoj prilagojenih igralnih rekvizitov
 • Razvoj zgodbe in vsebine igre
 • Umestitev štirih vrednot podjetja v zgodbo
pop up escape room božičkova delavnica
Božičkova delavnica

IGRIFICIRAJTE NASLEDNJO KAMPANJO.

KONTAKTIRAJTE NAS.

Pridobite brezplačno ponudbo in idejno zasnovo kampanje/dogodka za svoje podjetje. 

Sporočite nam okvirne želje ali zgolj oddajte povpraševanje in pripravili bomo prilagojeno ponudbo. 

 • +386 40 461 435

OSTALI PROJEKTI

CASE STUDY

Pop Up Escape Room: Escape Laboratorij

PROJEKT pop up ESCAPE ROOM: escape laboratorij Escape laboratorij Escape Room doživetje ali kako smo v dobrem mesecu ustvarili pop-up escape room in s kakšnimi izzivi smo se srečali na poti. Pred letošnjim poletjem smo s strani novega naročnika prejeli

BERI NAPREJ »
CASE STUDY

Igrifikacija gradu: Igra pobega grad Kostel

Grad Kostel (izgovorjava Kôstel s širokim O) s pripadajočim trgom predstavlja drugi največji grajski kompleks v Sloveniji. Takoj za celjskim gradom. Že od nekdaj je grad predstavljal pomembno točko slovenskega prostora, predvsem v času turških vpadov. Vpet je bil v sistem

BERI NAPREJ »
escapebox
CASE STUDY

Pop Up Escape Room: Brivnica Narobe

PROJEKT pop up escape room:brivnica narobe naročnik: braun & Big bang Za zaključek novembra, tik preden se prične decembrski praznični čas, smo v sodelovanju z blagovno znamko Braun in največjim slovenskim trgovcem zabavne elektronike Big Bang, pripravili edinstven dogodek v

BERI NAPREJ »