Igrifikacija: ultimativni vodič za leto 2021

Interaktivni kviz [ESCAPEBOX]

Če te zanimajo kvizi, potem potrebješ ta dokument! 

V njem vse informacije o načinu izvedbe, poteku, cenah in učinkih! 

Igrifikacija. Kaj pomeni ta pojem, kako jo iz teorije prenašamo v praktične vidike življenje, kdo pravzaprav največ pridobi z uporabo in komu je v prvi vrsti ta koncept namenjen?

V vodiču lahko spoznaš:

 • Kako se je vse začelo?
  • Zakaj igrifikacija?
 • Kaj je igrifikacija in zakaj bi morali njene učinke poznati prav vsi?
  • Igrifikacija v izobraževanju
  • Igrifikacija v marketingu
  • Igrifikacija v TV serijah
  • Igrifikacija v turizmu
  • Igrifikacija v marketingu, poslovnih procesih in vsakodnevnih opravilih
 • Metodologija za pripravo učinkovite kampanje z elementi igrifikacije
  • Namen in cilj projekta / igre / kampanje / procesa
  • SMART metdologija pravi, da morajo biti cilij:
  • Cilji po CLEAR metodologiji morajo biti:
  • Definicija ciljne publike
  • Definicija ključnih indikatorjev (KPI)
  • Časovnica izvedbe
  • Omejitve in ocena tveganja
 • Viri

Si predstavljaš, da se na cesti, po kateri se vsak dan odpravljaš v in iz službe, postavijo nov radar. Izgleda precej podobno, kot tisti, ki smo jih vajeni na ostalih cestnih odsekih. Na tej cesti nikoli ne prekoračiš hitrosti. V bližini je šola. Potrebna je družbena odgovornost. A vsi niso tako pozorni. In, si predstavljaš, da nekega dne po pošti prejmeš obvestilo “Si dobitnik Radarske loterije!“.

Amm, ok … kako prosim?

Na Ševedskem so na odseku ceste, kjer so želeli znižati povprečno hitrost vožnje, postavili “Radarsko loterijo”. Pravzaprav gre za običajen radar, ki ob prekoračitvi pošlje plačilni nalog kršiteljem. Toda, izkupiček vseh kršiteljev ne ostane mestni upravi, ampak naključno izžreba enega voznika, ki hitrosti v tem obdobju ni prekoračil. Srečneža nagradi z zneskom, ki se je nabral s strani vseh prehitrih voznikov.

V treh dneh je območje z loto radarjem prevozilo skoraj 25.000 vozil. Povprečno hitrost v tem času jim je uspelo znižati za neverjetnih 22 %!

Zabavna “igra”, ki pa je imela za sabo tako pozitivne družbene posledice, kot tudi pozitivne subjektivne učinke, saj je nagradila (vsaj del) tistih, ki so prispevali k bolj varnemu cestnem odseku. Malce nižje si lahko ogledate tudi video o projektu.

radar loterija - igrifikacija - escapebox

In a nutshell je to eden lepših primerov igrifikacije, ki je spodbudila pozitivne učinke in nagradila odgovorno delovanje udeleženih. Toda, kaj v dejanskem pomenu pravzaprav je, kaj pomeni, zakaj učinkuje in kakšne pozitivne učinke lahko potegnemo vsi v svojih vsakodnevnih rutinah?

To je vprašanje, na katerega se v ekipi Escapebox dnevno trudimo odgovarjati in iskati učinkovite prijeme in mehanizme, ki bi vodili do pozitivnih osebnih, lokalnih in družbenih učinkov.

Kako se je vse začelo?

Vse se je začelo pred približno petimi leti, z ustanovitvijo ene prvih sob pobega v Sloveniji – Mindmaze. Ustvarili smo jo skupaj s skupino prijateljev s Češke.

Takrat še relativno nepoznana atrakcija je hitro prerasla v eno najbolj priljubljenih skupinskih doživetij pri nas. No, pravzaprav precej širše kot samo v Sloveniji. Samo v Sloveniji lahko danes najdemo preko dvajset sob pobega z najrazličnejšimi scenariji, po celem svetu pa kar preko 5000!

Če te zanima, kako se pripravi sobo pobega, si lahko ogledaš 36 iger za sobo pobega, ki jih lahko takoj tudi sam uporabiš.

braun escapebox

Priprava Escape Room igre zahteva precej raziskovalnega dela, njen razvoj pa je svojevrsten psihološki, inženirski in vsebinski izziv.  Zgodbo pripraviti do te mere, da se skupina naključnih prijateljev, znancev ali sodelavcev (včasih pa tudi popolnih neznancev) popolnoma vživi v nek drug prostor in čas.

A kaj kmalu, je vse skupaj postalo več kot samo upravljanje sobe pobega. Preko sodelovanja z najrazličnejšimi naročniki, ki so želeli prilagojene različice sob pobega za raznorazne priložnosti, se je rodila obsesija z igrifikacijo in njenimi zares pozitivnimi učinki.

Zakaj igrifikacija?

Ko pomislite na gamerja, si verjetno predstavljate nekoga, ki izgleda nekako takole?

escapebox povprecen-gamer

Toda resnica ne bi mogla biti dlje od te predstave. Povprečen gamer je v letu 2018 namreč star 35 let. Ima višjo izobrazbo. Skoraj polovica je ženskega spola. 46 % vseh, ki igrajo igre je žensk. Te so v povprečju stare 34 let. In kar 75 % gospodinjstev ima vsaj enega člana, ki igra igre.*

Torej?

Enostavno lahko zaključimo, da je vaš zaposlen, sodelavec, starš otroka vašega sošolca, prodajalka v lokalni trgovini, policist, ki vas je usmeril na cesti, celo vaš oče ali mama – igralec iger oziroma gamer.

igrifikacija - Escapebox

Zato ne gre podcenjevati učinkov, strasti in užitkov, ki jih nudijo igre. In zato še bolj ne gre podcenjevati pozitivnih posledic, ki jih imajo elementi iger, ko jih vpeljemo v okolja, kjer igra običajno nima svojega mesta. Služba, javna uprava, šola, fakulteta, družinska opravila in še bi lahko naštevali.

Kaj je igrifikacija in zakaj bi morali njene učinke poznati prav vsi?

Igranje igre je prostovoljen poskus rešitve nepotrebnega problema, pravi filozof Bernard Suits. Že v tej distinkciji lahko torej igranje iger apliciramo na mnogotere družbene vidike. Pa naj si gre za učenje in osvajanje nove snovi v šoli, do kompleksih poslovnih izzivov, ki običajno zahtevajo drugačen pogled, saj sicer svežih rešitev ni mogoče dosegati.

Kot smo v enem izmed preteklih zapisov – Igrifikacija v poslovnih procesih – že zapisali, Igrifikacija pomeni uporabo zakonitosti, psiholoških učinkov, mehanik (online, športnih, na srečo, real life, escape …), učinkov in elementov iger v neigralnih kontekstih za animacijo (aktivacijo) ciljne skupine (zaposleni ali potrošniki) oziroma za reševanje konkretnega problema.

Igrifikacija v izobraževanju

Zanimivo tezo, ki jo preverja, analizira in preizprašuje že zadnjih 10 let, je postavil Scott Hebert. Kanadski učitelj, ki je dejansko pri samemu sebi opazil zanimiv vzorec, ko je pregledoval svoje stare šolske fotografije. Od petega razreda, ko se prične resno pehanje za uspehom in ocenami, se na fotografijah ni več smejal.

Vzorec se je ponavljal vse do višješolske izobrazbe, podobno pa je opazil tudi ob menjavi kariere, ko je zamenjal učenje otrok v vrtcu, za poučevanje znanosti v višjem razredu osnovne šole.

Ugotovil je, da smo vsi ljudje po naravi željni novih znanj, informacij, dražljajev, a metodologija prenosa teh učinkov je diametralno različna v naših mlajših letih, kot pa kasneje, ko je ta morebiti še celo bolj pomembna.

Dokazal je (in še vedno dokazuje), da imamo igranje, zabavo, druženje in napredovanje zapisano v našem DNK-ju.

Igrifikacija v oglaševanju

Igrifikacija v oglaševanju ni nikakršen nov buzz word in je zadnjih nekaj let pogost inštrument za višje vključevanje, boljše konverzijske stopnje in seveda bolj zabavno dojemanje izdelkov in blagovnih znamk.

Oglej si 7 najboljših primerov igrifikacije v marketingu in razmisli, kako bi lahko igrifikacijo uporabili tudi v vaši organizaciji.

Primerie in tehnike za boljše igrificirane kampanje v oglaševanju najdeš tule.

Igrifikacija v TV serijah

Igrifikacija v marketingu, mobilnih aplikacijah in team building aktivnostih ni nekaj novega. Z igrifikacijo  v marketingu podjetja opažajo višji stopnjo vključenosti uporabnikov.

In če smo za prenosnike in pametene telefone popolnoma navajeni, da po njih drsamo, tapkamo in zoomiramo, tega za TV zaslone ne moremo reči. Franšiza Black Mirror, ki v zadnjih nekaj letih dominira s kreativnimi formati in ponudnik Netflix, pa sta za zaključek lanskega leta napovedala nov evolucijski korak v TV formatih.

You ws Wild igrifikacija v TV seriji

Kaj pomeni igrifikacija v TV serijah in kakšne učinke dosega si lahko prebereš v našem zapisu Igrifikacija v TV serijah: Prihodnost televizije?

Igrifikacija v bančnem sektorju

Zakaj bi oglasne kampanje bančnega sektorja vedno morale biti dolgočasne? Tudi banke so v koraku s časom in svojim strankam ponujajo novosti kot so mobilne denarnice in aplikacije za varčevanje. S spremenjeno ponudbo in komunikacijo bank, ki je prilagojena mlajšim generacijam, je mogoče prav igrifikacija tisto orodje, ki bo pritegnilo milenijce.

Odličen primer igrifikacije v bančnem sektorju je Banka NBD iz Združenih Arabskih emiratov, ki je svet financ povezala s fitnesom. Preko igrifikacije skrbi za fizično in finančno zdravje strank in njihovo športno udejstvovanje nagrajuje z višjimi obrestnimi merami.

Več o njihovi uspešni vpeljavi igrifikacije v bančništvo si preberite v našem zapisu Igrifikacija v bančnem sektorju.

igrifikacija v bančnem sektorju

Igrifikacija v turizmu

Namen igrifkacije v turizmu je, da obstoječo vsebino, zapuščino in informacije uporabnikom ponudi na zabaven, vključevalen in izzivalen način. Preko igre ali njenih osnovnih zakonitosti. Z igrifikacijo lahko učinkovito naslavljamo ključne poslovne kazalnike uspeha in jih pomagamo izboljševati:

 • Večje število obiskovalcev (Conversion Rate) 
 • Višja vključenost obiskovalcev (User Engagement)
 • Daljši čas preživet na turistični atrakciji (Average Time at Atraction)
 • Nagovarjanje večih ciljnih skupin obiskovalcev (Target Audience)
Izobraževalna igra s tekmovalnim kvizom Spopad v deželi Petra Klepca (več)

Igrifikacija v turizmu ne pomeni (samo) programov zvestobe, ustvarjanje tekmovanj ali razvoja iger, ki so popolnoma ločene od vsebine atrakcije. Oglejte si nekaj učinkovitih primerov, ki smo jih zbrali v zapisu Igrifikacija v turizmu.

Poznaš Slovenijo bolje od soseda?

Čestitke! Slovenijo poznaš bolje od večine. Zdaj pa izberi svojo najljubšo točko in si jo pojdi ogledati še v živo.

Ups. Tokrat ni šlo. Prva opcija je, da kar takoj poskusiš ponovno. Druga pa, da greš raziskovat Slovenijo in kasneje rešiš kviz še enkrat.

marketing kvizi
Marketing kvizi kot orodje za boljše poznavanje uporabnikov
Preberi zapis

12 vprašanj za 12 regij Slovenije.

Vprašanje 1:
V kateri regiji lahko kolesarimo kar 500 m pod zemljo?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Gorenjska regija
Koroška regija
Zasavska regija
Obalno-kraška regija
Bravo!
Nop

Fun fact

Regija, kjer lahko kolesarimo 500 m pod zemljo, natančneje po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih, je Koroška. Gre za dobrih 5 km dolgo avanturo, pri kateri je edini vir svetlobe naglavna svetilka. Primerno tudi za otroke nad desetim letom starosti. Med ogledom boste lahko prisluhnili tudi najbolj skritim zgodbam podzemlja. Edinstven muzej si lahko ogledate tudi s kajakom.

Slap Rinka je eden najlepših, najbolj znanih in najbolj obiskanih slapov v Sloveniji. Na poti po Logarski dolini ponikne in na dan privre kot izvir Črne. Kasneje postane tudi del reke Savinje, zato velja za njen prvi izvir. Tik ob njem je "Orlovo gnezdo", manjši panoramski objekt, ki nudi izjemen razgled na slap.

Leseno kapelo, posvečeno Sv. Vladimirju, so leta 1917 v spomin umrlim ob gradnji ceste čez Vršič zgradili preživeli ruski vojni ujetniki.

Srce med vinogradi je ena najbolj znanih slovenskih znamenitosti. V oblake prepoznavnosti je prišla predvsem zaradi slik na Instagramu. Najbolje se ga vidi iz turistične kmetije Dreisiebner. Po besedah Janka Dreisiebnerja je razlog za srce njegov oče. Ob gradnji je prav on izrazil željo, da naredijo ovinek v desno, tako da cesta ne bo tako strma.

Pegaz, mitološki krilati konj, je odkril nekaj edinstvenega. Ko je s kopitom udaril v tla, je na plan izbruhnila voda. Ta voda je z magnezijem najbogatejša naravna mineralna voda na svetu.

Največja izmerjena globina morja ob piranski Punti (rt Madona) je - 37.25 m. To točko poimenujemo tudi "podvodni Triglav". Ker je Slovensko morje plitvo, se lahko hitro segreje ali ohladi.

Grad Kostel s pripadajočim trgom predstavlja drugi največji grajski kompleks v Sloveniji. Takoj za celjskim gradom. Grad Kostel je zares impresivna utrdba, ki jo obiskovalec zagleda že z glave ceste, ko se spušča proti hrvaški meji. Natančneje proti mejnemu prehodu Petrina. Stoji na koničastem hribu in se ponosno bohoti nad vijugasto reko Kolpo, ter pogleduje tako proti sosednji Hrvaški kot seveda notranjosti Slovenije. Od leta 2019 lahko impresivno zgodovino gradu spoznate tudi skozi interaktivno igro pobega.

V Dobrovniku, ki je od Murske Sobote oddaljen dobih 15 kilometrov, si lahko ogledamo Tropski vrt. Gre za mesto, kjer letno proizvedejo prek dva milijona orhidej. Poleg tega pa se lahko sprehodite med več kot 350 različnimi rastlinami. Vsekakor priporočamo obisk.

V Sloveniji imamo najvišji dimnik v Evropi. Trboveljski dimnik namreč meri kar 360 m. Zaradi svoje višine in veličastnega razgleda je cilj številnih ljubiteljev adrenalina. Na spletu se najde ogromno foto in video materiala iz vrha dimnika. Naše priporočilo je, da si ga oglejte od spodaj 🙂

Pogumni pastirček Jakob je ukanil zlobnega zmaja iz Postonjske jame. Kako? Legenda pravi, da je nekoč v Postojnski jami živl veliki grozni zmaj. Ker so se ga okoliški prebivalci bali so iskali rešitelja, ki jih bo odrešil strahu. Na pomoč je prišel iznajdljivi pastirček Jakob. Za obrok mu je prinesel z apnom napolnjeno telečjo kožo. Ko se je pošast po obedu napila vode, jo je razneslo. Jakobu so v zahvalo postavili kip, iz ostankov zmajeve kože pa sešili torbo. Od tu izraz "torbarji". Ker je bil Jakob iz Šmihela pri Nanosu, na začetku vasi nahaja tudi njegov kip.

Reka Ljubljanica v dolžino meri 41 kilometrov. Gre za reko sedmerih imen, ki iz številnih izvirov privre na dan na Vrhniki, prečka celotno Ljubljansko barje in središče Ljubljane ter se pri naselju Podgrad izliva v Savo.

V prostorih bivšega maloobmejnega prehoda na Pristavi pri Novi Gorici lahko vidimo majhen, a izjemno zanimiv muzej. Gre za muzej tihotapstva, v katerem so na ogled najbolj pogosti predmeti in zanimive zgodbe povezane s "švercanjem". Poleg muzeja je dodatna popestritev še soba pobe

Powered by

Igrifikacija v marketingu, poslovnih procesih in vsakodnevnih opravilih

octaysis-gamification-framework

V Escapebox ekipi se igrifikacije lotevamo po Octalysis metodologiji osmih ključnih vodil:

 • Višji pomen
 • Razvoj in doseg ciljev
 • Kreativnost in povratni učinki
 • Lastništvo in razvoj
 • Družbeni vpliv in participatornost
 • Nujnost in nedosegljivost
 • Radovednost in nepredvidljivost
 • Motivacija in strah pred izgubo

Višji pomen

Višji pomen je eno ključnih osnovnih vodil, kjer igralec verjame, da dela nekaj za višje/skupno dobro. Odličen primer je aplikacija PainSquad.  Razvili so jo v eni izmed kanadskih bolnišnic, da bi preko detektivske igre od otrok, ki prestajajo zahtevne in boleče postopke kemoterapije, dobili hitre in realne informacije o počutju in bolečinah.

Razvoj in doseg ciljev

Izziv! Verjetno najbolj osnoven element vsake igre. Z osvajanjem ciljev si igralci prisvajajo točke, točke pretvarjajo v igralne artefakte in se z njimi na lestvici primerjajo z drugimi igralci.

Kreativnost in povratni učinki

Kreativnost in povraten učinek igre je eden najbolj zahtevnih elementov za dosego. Še težji, pa je ta pri vpeljevanju igrifikacije v raznorazne procese. Toda odličen primer, kako iz obstoječe igre ali procesa izvlečemo neverjento kreativnost igralcev je Lego. Običajne raznobarvne kocke, ki pa omogočajo razoj neverjetnih inštalacij, naprav, vozil, stavb in še marsičesa.

Lastništvo in razvoj

V kolikor igri uspe ustvariti okolje, v katerega se igralci dnevno vračajo z namenom, ker želijo poskrbeti za svoj igralni avatar, potem jim je uspelo nekaj čudovitega. Razvijalcem igre za učenje matematike otrok Dragonbox je uspelo ravno to.

Pripraviti vrhunsko igro, kjer je potrebno na zabaven in interaktiven način rešiti vse matematične izzive, saj z njimi “počistimo” okolje, da se vanj pride igrat zmajček. Zmajček z vsako rešeno nalogo pride na igrišče, tam je, se igra in seveda, raste, se razvija in postaja pravi veliki zmaj.

Družbeni vpliv in participatornost

Bi se obnašali drugače, če bi vedeli, da vsi na vaši ulici (ali v vašem bloku) porabijo manj elektrike, bolj vestno ločujejo odpadke in se večkrat športno udejstvujejo? Verjetno da, saj smo po naravi oblikovani tako, da želimo biti “v zlati sredini”.

Toda, če vsi sosedje za elektriko porabijo manj kot vi, boste ob naslednjem vklopu pečice zagotovo še enkrat premislili, če ne bi raje odlšli tečt namesto še enega sendviča.

Nujnost in nedosegljivost

Saj veste, da če nečesa ne morete imeti, je ravno to najbolj zanimivo. In ta psihološki učinek velja za enega najmočnejših ravno zaradi razloga, ker se ljudje obnašamo precej predvidljivo.

Platforma za množično financiranje deluje ravno po tem principu – na voljo BO izdelek, kupi ga lahko samo DOLOČENO ŠTEVILO ljudi in v kolikor niste dovolj hitri, izdelka do uradne prodaje ne boste mogli imeti.

Radovednost in nepredvidljivost

O Radar loteriji sem pisal že v samem uvodu tega zapisa. Ljudje smo ustvarjeni tako, da smo precej radovedne narave. Precej. Toda ko nam uspe v radovednost in nepredvidljivost vključiti pozitivne učinke, ki pripeljejo do širših družbenih posledic, je lahko to primarno čustvo še kako učinkovito.

Preverite eno najbolj zabavnih in kreativih igrificiranih kampanj v spodnjem videu.

Motivacija in strah pred izgubo

Vsi občasno potrebujemo dodaten zagon in motivacijo. Na ta način deluje skoraj celotna športna industrija pametnih in športnih ur. Zaveda se, da v kolikor vemo, da imamo dnevni cilj 10.000 korakov, bomo aktivno strmeli, da cilj dosežemo. Če to povežemo še z učinkom družbenega vpliva in participatornosti – kjer vidimo, koliko korakov so naredili naši prijateji in znanci – je učinek čudovit.

Dober primer je na primer FitBit aplikacija.

Kdo smo Escapebox in kaj nam pomeni igrifikacija?

S postavljanjem, upravljanje in vodenjem sobe pobega smo se seveda ogromno naučili. Odkrili smo tudi, kaj zares je naša strast in poslanstvo. Še vedno majhna, a po idejah in volji ogromna, ekipa, ki se navdušuje nad igrami, športom, koncerti in seveda igrami pobega v vseh oblikah.

braun escapebox

Igrificirali smo redno bi-letno marketinško srečanje podjetja, kjer je 50 udeleženev preko zabavne igre pobega Teambox tekmovalo, sodelovalo in skupaj odkrivalo marketing načrt za naslednji dve leti.

Grad Kostel ima izjemno bogato zgodovino, toda ravno tako neugodno gemetrijsko lego. Na skrajnem jugu naše države je bil za obiskovalce manj atraktiven zaradi pomanjkanja zanimive vsebine. Igra pobega poteka po celotni površini grajdu, obiskovalce pa v igri, polni zgodovinskih zanimivosti, zadrži približno eno uro.  Preko zanimive zgodbe se tako obiskovalci lahko z zgodovino gradu srečajo v igri pobega, kjer se za dobro uro spremenijo v čarovnike, viteze in mislece ter kralje in kraljice.

grad kostel - igra pobega - Escapebox

Na hrvaškem smo z agencijama FM in Grey ustvarili serijalko sob pobega – od Zagreba do Splita – v času prohibicije in za blagovno znamko Pall Mall navduševali vse, ki so se v igro prijavili.

escapebox - projekt

Ko se lotevamo načrtovanja izgradnje sobe pobega, treasure hunta ali katere koli druge oblike igrifikacije, delujemo po sledeči metodologiji.

Ključne komponente uspešne igrifikacije

Kako torej načrtovati igrificirane rešitve, v katere se bodo uporabniki z veseljem vključili in dobili pomenljivo izkušnjo? 

Razvoj igrificiranih rešitev je kompleksen proces, ki združuje različne discipline – od psihologije, uporabniške izkušnje, oblikovanja, pa do tehnične izvedbe, analitike in poznavanja integracijskih IT možnosti. Da bo načrtovanje iger in igrificiranih rešitev bolj strukturirano in poenoteno, smo definirali 5 ključnih komponent za uspešno igrifikacijo.

Vsaj 5 komponent je ključnih, da končna rešitev IGRIFIKACIJE oziroma IGRE ustvari učinkovito povezavo z uporabnikom: 

 • CILJ
 • PRAVILA
 • POVRATNE INFORMACIJE 
 • NAGRADE
 • MOTIVACIJA

+ TEHNOLOGIJA
+ KAZALNIKI USPEŠNOSTI

Še precej bolj na dolgo in široko o metodologiji razvoja igrifciranih rešitev smo pisali v tem blog zapisu.

Kje torej začeti?

Dober začetek bo pri spodnjih zapisih ali ogledu naših projektov, ki lahko služijo kot navdih.

Ali pa nam v komentar zapiši vprašanje na katerega bomo z veseljem odgovorili.

Viri

* https://www.theesa.com/esa-research/2019-essential-facts-about-the-computer-and-video-game-industry/ 
Fotografije

DELI ZAPIS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Blaž Pregelj

Blaž Pregelj

Koncertni navdušenec, ki si vstopnice zadnjih deset let plačuje z razvojem digitalnih projektov in produktov ter načrtovanjem spletnih strani. Strateško svetovanje o upravljanju in rasti zaposlenih, igrifikacija procesov in priprava razvojnih konceptov pa je strast, ki jo vztrajno razvija že zadnjih nekaj let. Uspešno je pomagal pri vpeljavi igrificiranih koncpetov in kampanj tako v velikih, srednjih kot malih podjetjih.

KOMENTIRAJ ZAPIS

Bi takšne in podobne vsebine naslednjič kar v svoj e-nabiralnik? Prijavi se na Escapebox e-novice.

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

black friday blog escapebox

5 Black Friday iger, ki jih sigurno ne poznaš! + KVIZ 🎉

Za mnoge blagovne znamke je pritegniti pozornost potrošnikov zahtevna naloga, še toliko težje pa je to storiti na Black Friday, ko imajo na tisoče konkurenčnih ponudb. Zato iskanje načinov, kako izstopati med množico, pogosto zahteva ustvarjalno razmišljanje.

VEČ →

KONTAKT

Kontaktirajte nas za več informacij, ponudbo ali uvodni sestanek. 

Da pa bo naše prvo posznanstvo še bolj učinkovito in fokusirano, vas prosimo, če nam nekaj osnovnih informacij zapišete v spodnji obrazec.

Seveda nas lahko tudi kadarkoli pokličete ali nam sledite na družabnih omrežjih. 

BLOG

black friday blog escapebox

5 Black Friday iger, ki jih sigurno ne poznaš! + KVIZ 🎉

Za mnoge blagovne znamke je pritegniti pozornost potrošnikov zahtevna naloga, še toliko težje pa je to storiti na Black Friday, ko imajo na tisoče konkurenčnih ponudb. Zato iskanje načinov, kako izstopati med množico, pogosto zahteva ustvarjalno razmišljanje.

VEČ →

MEDIJI O NAS

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Escapebox, d.o.o.
Vojkova cesta 58
1000 Ljubljana
info@escapebox.si

🎉

Želite e-vodič s primeri iz prakse?

Igrifikacija prodaje v RETAIL sektorju s primeri iz prakse!